Kan je deze mail niet lezen? Klik hier
Afdeling Essen
Nieuwsbrief
Gemeente Essen en AZ Klina willen volwaardig ‘Zorgpunt’ uitbouwen
Het gemeentebestuur van Essen zal samen met AZ Klina een toekomstgericht zorgen-centrum ontwikkelen in de gemeente. Beide partners tekenden hiervoor vrijdag een engagementsverklaring. Het ‘Zorgpunt’ zal een nieuw concept zijn dat zorg verleent dicht bij huis. Daar is zeker in Essen nood aan: geen enkele andere Vlaamse gemeente is verder verwijderd van het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

De gemeente, het OCMW van Essen en AZ Klina (Brasschaat) werken al geruime tijd samen voor de polikliniek in de Nieuwstraat. Het bestaande gebouw heeft echter nood aan renovatie en krijgt een herbestemming. Zo groeide het idee om de huidige polikliniek te laten evolueren naar een modern zorgen-centrum. In het Zorgpunt zal op termijn iedereen terecht kunnen voor preventie en zorg, maar ook voor behandelingen, bij dringende hulpverlening én bij chronische aandoeningen.
 
Lees hier  verder.   
Pleidooi voor samenwerking met ondernemersverenigingen
Op weg naar 14 oktober volgen de debatten elkaar op. Ook Unizo-Essen organiseerde zijn debat, op dinsdag 11 september, in het Parochiecentrum op de Statie. Onze specialist op het gebied van de Lokale Economie, Marc Wauters, vertegenwoordigde er onze partij. Als gewezen voorzitter van Unizo-Essen en ondernemer, zaakvoerder van Prima-Print, was Marc jarenlang hét gezicht van de Lokale Economie. "Het was een vriendelijk debat, waarop ik voldoende de gelegenheid had om de standpunten van onze partij te brengen”, aldus Marc. "Als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen wil ik me onder andere inzetten voor participatie en samenwerking met de ondernemersverenigingen. Het is belangrijk dat we als gemeente een klantgedreven dienstverlening voor winkeliers en ondernemers nastreven”. Marc is tevens actief in het verenigingsleven. Zo is hij vrijwilliger bij Babbelpunt. Marc zingt verder bij Cantores, speelt muziek bij Verniet Steendood en jogt bij Den Groten Toer Joggers.
>
>
>
>