Kan je deze mail niet lezen? Klik hier
Afdeling Essen
Nieuwsbrief
Deel twee van ons groot interview met burgemeester Gaston Van Tichelt. De eerste vragen en antwoorden vind je terug op onze website.

7. Hoe ziet een dag van een burgemeester er eigenlijk uit?
Geen enkele dag is hetzelfde, dat maakt het ook plezant. Meestal begin ik op mijn bureau met het lezen van het politieverslag, waarin staat wat er de voorbije 24 uren allemaal gebeurd is. En moet ik daar meer over weten, dan bel ik met de politie of met iemand anders van de hulpdiensten. Verder heb ik overdag nogal wat overleg met onze ambtenaren van het gemeentehuis, bereid ik een nota voor, bereid ik de vergaderingen van het schepencollege voor die elke woensdag doorgaan, en heb ik afspraken over vanalles en nog wat. Regelmatig begeef ik me ergens ter plaatse, om met m’n eigen ogen te gaan kijken: een voetpad dat er slecht bijligt, een bouwovertreding, enz. Maar ik ben ook dikwijls buiten Essen: voor vergaderingen van de brandweer, politiecollege, op de provincie, enz.      
Meer vragen en antwoorden hier
 
OCMW leent fietsen
Het OCMW van Essen heeft beslist een vrijgekomen Fedasil-subsidie van 7.750 euro te besteden aan het aankopen en opmaken van fietsen. De fietsen worden vervolgens ter beschikking gesteld van mensen die de fietsen daadwerkelijk kunnen gebruiken. OCMW-raadslid Maria Konings liep al langer met het idee rond een fietsbibliotheek op te starten. "Ik geef fietslessen aan vreemdelingen en sommigen onder hen hebben geen fiets of kunnen er zich geen veroorloven", vertelt Maria. Volgens OCMW-voorzitter Imelda Schrauwen past deze besteding zowel binnen de domeinen van kansarmoede als van integratie.
Steun voor 't Kabaske
Onze kandidaten voor de verkiezingen van 14 oktober zijn natuurlijk actief in het verenigingsleven. Zo verzamelde Katinka Theuns 560 euro voor 't Kabaske. Ze liet zich sponsoren op de Dodentocht. Ook aan het Hemelrijk wordt er 'gezwoegd'. "Op tennisclub ETC verkochten we pitta's speciaal voor de jeugdwerking. Die waren in een mum van tijd uitverkocht", weet ETC-bestuurslid Kirsten Tobback. Jan Mens organiseerde dan weer Rock 'n Rex aan de Spoorwegstraat. "Met tweehonderd muziekfans op deze eerste editie waren we heel tevreden."
>
>
>
>