Kan je deze mail niet lezen? Klik hier
Afdeling Essen
Nieuwsbrief
In onze volgende nieuwsbrieven stellen we 50 vragen aan onze burgemeester, Gaston Van Tichelt. Per nieuwsbrief kan je enkele vragen en antwoorden lezen.
1. Gaston, vele Essenaren kennen jou als diegene die nu reeds 12 jaar onze burgemeester is. Maar kan je eens vertellen wie je bent als privépersoon?
Zeker, geen probleem. Ik ben geboren in 1971, en ben opgegroeid in Kalmthout. Ik ben een zoon van hardwerkende zelfstandigen; mijn vader had een schrijnwerkerij. Maar daar was ik niet voor in de wieg gelegd, ik ben veel te onhandig J. Ik zat liever in de boeken te lezen en heb dan mijn middelbaar gedaan in Essen, op het College. Nadien ben ik Rechten gaan studeren.
Ondertussen had ik een vriendenkring in Essen, en ben ik getrouwd met Anja Maas, afkomstig van Wildert. Dat is alweer 21 jaar geleden. En vandaag hebben we drie kinderen: Florian (bijna 18), Elias (16) en Emilia (13).

Meer vragen en antwoorden hier
Nieuwe parkeerstroken Kloosterstraat
In de Kloosterstraat zijn de parkeerstroken voor Mariaberg in slechte staat. Schepen voor Openbare Werken Brigitte Quick: "Het asfalt is op verschillende plaatsen kapotgereden. Er zullen parkeerstroken aangelegd worden in klinkers, zoals in het begin van de Kloosterstraat, aan de kant van de Grensstraat." Raadslid Judith Francken is tevreden met deze maatregel. "Ik fiets hier vaak met mijn kinderen naar school. Het kapotte asfalt maakt dat soms niet eenvoudig. Dat verandert nu gelukkig."
Debat in Tatteljee
Tatteljee en de cultuurraad organiseren op zaterdag 1 september om 20u een cultuurdebat. Waar? In Tatteljee. Voor CD&V neemt burgemeester Gaston Van Tichelt het woord. Iedereen welkom.
 
>
>
>
>