Kan je deze mail niet lezen? Klik hier
Nieuwsbrief CD&V Essen
Nieuwsbrief CD&V Essen
Ruim 600 fietsen gemarkeerd
Aan de Essense stations kon je twee dagen je fiets laten markeren. De actie, een samenwerking van Essen, de NMBS en PZ Grens, was een voltreffer. Ruim 600 fietsen werden gemarkeerd: 410 in Essen en 229 in Wildert.
Stoerwoud aan Oude Pastorij krijgt specifiek toestel voor mindervaliden
Essen krijgt een Stoerwoud. Dat is een uitdagende speelruimte, mee bedacht door jongeren. Op vraag van de CD&V-fractie in de gemeenteraad werd bij de voorbereiding een speciaal advies gevraagd aan Inter. Inter is het Agentschap voor Toegankelijk Vlaanderen, dat zich onder meer buigt over de toegankelijkheid van speeltuinen. Zo zullen de paden aangelegd worden in halfverharding in plaats van in grindgazon, om de speeltuin toegankelijker te maken. Bij de speeltoestellen bevindt zich ook een nestschommel.
“We vroegen begin dit jaar in de gemeenteraad om ook een specifiek toestel voor mindervaliden te plaatsen in het Stoerwoud. Het schepencollege besloot pas om op die vraag in te gaan en een zandtafel te plaatsen”, weet fractieleider Jan Suykerbuyk. “Dit is een goed begin. Kinderen met een handicap hebben immers even goed het recht om in een Stoerwoud te ravotten”, besluit Judith Francken.
Pinprobleem aangekaart
Wist je dat je met een Belgische bankkaart geen Nederlands treinticket online kon bestellen? Zo kon je ook niet genieten van groepskortingen en andere voordelen en was je verplicht steeds de volle pot te betalen. “Kan niet in een Europa zonder grenzen”, aldus Brigitte Van Aert.
Ze kaartte deze problematiek aan bij parlementslid Jef Van den Bergh (CD&V) en hij ging ermee aan de slag. Sinds deze week kunnen alle Europeanen met hun eigen bankkaart online Nederlandse treintickets bestellen en ook genieten van alle kortingen.
>
>
>
>