Kan je deze mail niet lezen? Klik hier
Nieuwsbrief CD&V Essen
Dreef is zondag klaar
 “De Dreef kreeg deze week een verse laag asfalt”, zegt schepen voor Openbare Werken Brigitte Quick. Laatste werk: 5.000 plantjes aanplanten, putdeksels ophogen, vluchtheuvels en opritten aanleggen, schilderwerken, verkeersborden en openbare verlichting plaatsen. Quick: “Zondag is ze klaar.”
 
Trager op Oude Baan
Enkele dagen geleden werd in de Oude Baan een wegversmalling geïnstalleerd. De beslissing werd genomen omdat uit metingen is gebleken dat heel wat wagens te snel rijden. Buurtbewoner en CD&V-gemeenteraadslid Judith Francken is tevreden met de ingreep: “We ergerden ons aan het soms snelle verkeer. Hopelijk zorgt deze maatregel ervoor dat er rustiger gereden wordt.”
Bouw turnhal is toegewezen
 De turnhal heeft een totale oppervlakte van 1.400 m². Naast de polyvalente sportvloer van 500 m² en een zone van 280 m² voor vaste turntoestellen is er een valkuil om de gymnasten veilig te laten trainen. Boven de drie kleedkamers en sanitaire voorzieningen is er een vergaderlokaal en een sportzaal van 130 m². In het najaar van 2018 gaan de werken van start zodat tegen 1 september 2019 de kleuters, jongeren, tieners en gymnasten naar hartenlust kunnen sporten in een kwaliteitsvolle sportinfrastructuur.  De samenwerking tussen gemeente, Gympuls, zusters van Berlaar en de directies van betrokken scholen is uniek.  Ook de provincie subsidieerde een gedeelte van de 1,7 miljoen die de turnhal zal kosten.
“Ik ben trots op het afgelegde traject, de ondersteuning van de gemeente en de samenwerking. Deze mooie turnhal zal de basis leggen voor een sportief en gezond leven en dat dankzij de inzet van leerkrachten en vele vrijwilligers. Dit is een voorbeeld van hoe je de meest optimale kansen en wensen kan benutten”, aldus sportschepen Brigitte Quick. Brigitte Van Aert, gemeenteraadslid en trainer van Gympuls: “Het realiseren van een turnhal was één van de redenen waarom ik in de politiek ben gestapt. Ik ben ongelooflijk trots en blij dat we dankzij een sterke samenwerking onze turndroom eindelijk kunnen waar maken. Ook ben ik heel dankbaar dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan het verbeteren van het turnklimaat in Essen.”
Europese Commissie buigt zich over Essen-Hoek
Weet u het nog? Vorige maand klaagden we aan dat sommige buitenlandse wagens ongestraft te snel door Essen-Hoek kunnen rijden, ook al worden ze daar straks gefilmd. Britse en Roemeense overheden weigeren zich te schikken. “We stelden EU-commissaris Marianne Thyssen hiervan op de hoogte. Zij liet ons ondertussen weten contact te nemen met de bevoegde EU-commissaris”, weet gemeenteraadslid Jan Suykerbuyk. De roodlichtcamera in Hoek komt er in mei.
Aanleg stuk fietsostrade
 Goed nieuws voor de gebruikers van de fietsostrade. Via het omgevingsloket werd de bouwaanvraag ingediend door de provincie Antwerpen.  Wanneer alles vlot verloopt zal de bouw ervan aanvangen deze zomer, vermoedelijk kort na het bouwverlof. Dit maakt het traject voor de vele fietsers richting Wildert, Kalmthout en Antwerpen weer een stuk veiliger, comfortabeler en korter.
 
Wist je dat…
 Nu de examenperiodes er stilaan aankomen, je ook in alle rust kan studeren in de Essense rusthuizen Sint-Michaël en De Bijster. Info ter plaatse.
>
>
>
>