Kan je deze mail niet lezen? Klik hier
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Herinneringsavond

We nodigen iedereen van harte uit op vrijdag 2 maart om 18.30 in het Mariaheem, op onze Herinneringsavond. Samen nemen we even de tijd om stil te staan en dankbaar terug te denken aan al onze overledenen. We gaan samen naar het Patersboske om sterretjes te hangen in onze Herinneringboom, die we 2 jaar geleden geplant hebben. Iedereen krijgt ook een hartvormig kaartje, waarop je een wens, boodschap, herinnering... kunt noteren. Na de wandeling verbranden we de kaartjes in een vuurschaal bij het Mariaheem. Daarna verwarmen we ons aan de gezelligheid en een tas warme soep.. We hopen u en uw familie, vrienden te ontmoeten.
Wij wensen onze vroegere voorzitter Dirk Nelen en zijn kinderen heel veel sterkte toe bij het overlijden van Judith.
KLJ Hoek bouwt eigen lokaal
KLJ  Hoek  telt momenteel een 100-tal leden en is al jaren op zoek naar een eigen locatie. Het huidige lokaal in de gewezen jongensschool is veel te klein om alle leden te huisvesten. Een werkgroep werd opgestart en we zijn met de leiding samen gaan zitten om te zien wat haalbaar was. Mijn zoektocht begon in maart 2015. Verschillende locaties werden bekeken en overwogen maar telkens niet goed bevonden om één of andere reden: offinancieel was het niet haalbaar, er was te weinig groen voor een speelweide, het was gelegen aan een drukke baan, er was elke keer wel iets...“, vertelt Ludo Somers, gemeenteraadsvoorzitter en lid van de werkgroep. “Tot ons oog viel op een bouwperceel in de Verbindingsstraat ter hoogte van nummer 17. De bouwgrond werd aangekocht en voor 50 jaar in erfpacht gegeven. Vervolgens hebben we samen met de leiding schetsen gemaakt van het nieuw gebouw, hoe het er moest uitzien. Dit werd verder uitgetekend door onze architect Ilse Konings, vroeger eveneens  KLJ-lid geweest. Ook kregen we steun van KLJ-nationaal, we hebben ook de buurtbewoners op enkele info-avonden betrokken bij de bouw van het lokaal “.
Op 28 januari  startte  de aannemer met de bouw van het lokaal. "We kozen voor een stallenbouwsysteem. We zijn nu 2 weken verder en bijna de volledige ruwbouw staat er", aldus Ludo. Nu kan er samen met de vrijwilligers begonnen worden aan de binnenafwerking. Nu moeten elektriciteitsleidingen en sanitair aansluitingen aangelegd worden en als laatste een betonvloer gestort. Kortom: nog vele weken te gaan, en het resultaat zal goed zijn voor de KLJ en de jeugd van Essen-Hoek.
Workshop sport in Sportpark
In het sportpark staan enkele gloednieuwe callisthenics-toestellen. Callisthenics is een pure vorm van training waarbij je met je eigen lichaamsgewicht, kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit traint. We organiseren een gratis workshop op 11 april tussen 14.00 u en 16.00 u onder leiding van een ervaren callisthenics-beoefenaar. Doelgroep tussen 12 en 18 jaar. Tijdens de sportweken in de zomervakantie volgen nog initiatielessen. Schepen van Sport, Brigitte Quick, hoopt op een ruime belangstelling!
Sterrenboom met gedenksteen
Het voorstel van CD&V raadsleden Marita, Ludo, Chris en Brigitte om een sterrenboom te voorzien op elke begraafplaats, krijgt stilaan vorm.
Zo zal er bij elke sterrenboom een mooie arduinen gedenksteen komen met 3 kleine uitgesneden sterretjes en één grote liggende ster.
De namen van de sterrenkindjes worden op een gedenkplaatje gegraveerd en op de gedenksteen geplaatst.
Men kan het gedenkplaatje met de naam van het kindje + geboortedatum gratis aanvragen bij de milieudienst .

Zo houden we de gedachte aan de sterrenkindjes levendig en ondersteunen we de ouders in hun verdriet.

 
>
>
>
>