Nieuwsbrief
CD&V Essen
N°28 - 28/03/2017
 
 

Geen bezwaar tegen Over d’Aa

Het openbaar onderzoek voor het bouwdossier Over d’Aa werd afgesloten.  Er werd geen enkel bezwaar ingediend. “Dit duidt op draagvlak voor het ontwerp waarbij toch keuzes moesten gemaakt worden.  De voorafgaande communicatie en participatie loont”, zegt Brigitte Quick, schepen van Openbare Werken. Weldra zal de bouwvergunning afgeleverd worden.  Begin mei zal de aannemer aangesteld worden en dan volgt er spoedig een nieuwe info-avond waarbij de praktische zaken betreffende start, duurtijd en omleidingen zullen worden besproken!

 


CD&V Essen en Beweging.net slaan handen in elkaar bij de Nationale Applausdag

Beweging.net Essen trakteerde vorig jaar alle fietsers op een warm applaus. Door de samenwerking met CD&V Essen konden we het applaus nog luider laten klinken.Zo kregen de fietsers op 3 verschillende locaties : Station Essen Centrum, Station Wildert en op het Heuvelplein een koninklijke behandeling.Bovenop het warmhartig applaus kregen alle fietsers een " Koning Fiets" kaartje .Pro-FIETS-iat aan alle fietsers om voor de fiets te kiezen !

 

Heraanleg Kammenstraat

Al jaren staat de heraanleg van de Kammenstraat op de planning. Nu is de laatste grondverwerving gebeurd, waardoor de plannen eindelijk kunnen uitgevoerd worden. Maar de plannen zijn al gedateerd en moeten herbekeken worden of ze nog steeds voldoen aan de behoefte van de bewoners. Er is een mee-denkavond gepland op 30 maart om 20u in het Volkshuis voor alle bewoners van de Kammenstraat. Iedereen kan dan de plannen inkijken en zijn visie erop weergeven, alle meningen worden dan gebundeld en meegenomen in de nieuwe plannen.