Nieuwsbrief
CD&V Essen
N°24 - 21/11/2016
 
 

Goed nieuws voor fietsers

Begin november werd het fietspad aan de Hollandse Dreef geopend. Meer dan 1 kilometer aangenaam fietsen met zicht op het mooie domein van De Belder. “Onze gemeente plaatste er reeds een rustpunt met uitzicht op de vijver. De gemeente Roosendaal financierde het volledige project, nadat CD&V en de gemeente jarenlang vragende partij waren bij elk overleg”, vertelt schepen voor Openbare Werken Brigitte Quick (CD&V). Eind goed al goed, ongetwijfeld een route die veelgebruikt zal worden.

Op vraag van fietsers werd aan De Vijvers (Wildert) een herstelpunt (servicepaal) geplaatst. Zijn je banden te plat of rammelt er iets, hou dan even halt op dit kruispunt van fietsroutes en de fietsostrade.

 

Soep op de Stoep (6)

CD&V organiseert op zaterdag 3 december voor de zesde keer de actie Soep op de Stoep. In een tentje aan café Onder den Toren (kerk Centrum) wordt tussen 10 en 14u verse soep uitgedeeld. In ruil doe je een vrijwillige bijdrage in een grote spaarpot. De inhoud daarvan gaat naar Welzijnszorg, dat er armoedeprojecten mee steunt. Wist je dat vandaag meer dan 1.700.000 Belgen in armoede leven. Dat is 1 op 7! Kom gerust even langs om een kop soep te drinken en een babbeltje te doen.

 Foto's staan in beeld.

De gemeente Essen start als eerste in de regio met een aparte G-pagina op haar website

Enkele maanden geleden vroegen CD&V-gemeenteraadsleden Judith Francken en Jan Suykerbuyk in de Essense gemeenteraad aandacht voor de vrije tijdsbesteding van mensen met een beperking. Essen is een trekker inzake G-sportclubs. Tegelijk gebeuren er in Essen en omgeving tal van andere (culturele) activiteiten voor mensen met een beperking. 

Daarom stelden Francken en Suykerbuyk in de gemeenteraad voor een soort platform te creëren en daarover een advies te vragen aan de gemeentelijke welzijnsraad. Op die welzijnsraad werden de plannen toegelicht. Uit het overleg kwam het advies naar voor dat in het gemeentelijk Essens infoblad een oproep komt om activiteiten voor mindervaliden te melden. Alles wordt daarna op de gemeentelijke website gecentraliseerd. De Academie Noord krijgt de vraag een logo te ontwikkelen, dat aangeeft of een activiteit toegankelijk is voor mensen met een beperking.


Kerst- en puntverlichting: sfeer en veiligheid

Op 7 december gaat de energiezuinige en sfeervolle verlichting aan. Dit jaar met extra verlichting in de winkelstraten van het centrum, op vraag van Unizo.  

Binnenkort zal je op de zebrapaden aan het Heuvelplein, het station en de Hofstraat extra puntverlichting zien schijnen. Dit zijn veelgebruikte zebrapaden op schoolroutes. De schoolkinderen moeten ook in de donkere maanden goed gezien en te zien zijn!