Nieuwsbrief
CD&V Essen
N°22 - 19/09/2016
 
 

Verbetering fietsovergangen in de Stationsstraat

Op de gemeenteraad van maart hebben Marita Verpalen, Brigitte Van Aert en Arno Aerden een voorstel ingediend om de overgang van het fietspad naar fietssuggestiestrook in de Stationsstraat (ter hoogte van het Statieboske) te verbeteren. Doel: de bruuske fietsovergangen geleidelijker maken en de bocht verflauwen. De aanpassingen zijn inmiddels een feit. “Onze Stationsstraat heeft een grondige facelift gekregen met veilige verkeerslichten, bredere en afgelijnde fietssuggestiestroken, nieuw asfalt en nu ook verbeterde fietsovergangen van fietspad naar fietssuggestiestroken”, zegt schepen voor Openbare Werken Brigitte Quick.

 

Vooral vrouwen vragen juridisch advies

Elke maandag geeft de Commissie voor Juridische Bijstand (CJB) gratis juridisch advies in het OCMW-gebouw aan het Kerkeneind in Essen. Deze dienst bestaat in Essen sinds 2010. Vorig jaar kreeg de dienst 170 rechtzoekenden over de vloer. De eerste helft van 2016 kwamen 95 mensen langs. Dat blijkt uit cijfers die OCMW-raadslid Maria Konings en gemeenteraadslid Jan Suykerbuyk opvroegen. Bijna de helft van de vragen in 2015 handelden over familierecht (echtscheiding, onderhoudsgeld...). Ook goederen- en administratief recht zijn regelmatige weerkerende thema’s. “In de eerste helft van dit jaar kwamen meer vrouwen dan mannen om dit gratis eerstelijnsadvies aankloppen. Twee op drie bezoekers was vrouw”, besluiten Maria Konings en Jan Suykerbuyk. Wellicht is de voorbije weken de duizendste vraagsteller langs geweest aan het Kerkeneind in Essen. 

 

Aandacht voor ruiters, menners en fietsers

Ruiter- en menroutes worden goed ingereden, enkel deze zomer werden 350 routekaarten aangekocht. Zeker ook goed voor de Essense horeca.

Binnenkort zal een fietsherstelpunt geplaatst worden aan het rustpunt De Vijvers, dit is een knooppunt aan de fietsostrade en verschillende fietsroutes op Wildert. Even bijsleutelen, herstellen of pompen, het kan er allemaal!

 

Essen for Life

We willen graag een oproep lanceren aan alle Essenaren, om samen acties te organiseren voor Music for Life. Gezamenlijk goede doel: het Kinderkankerfonds. Wil je helpen of een actie organiseren? Laat weten via musicforlifeessen@gmail.com of bel naar Chris Van Hees ( 0470 93 74 74) of Brigitte van Aert (0479 01 65 42).